Waarom eindigen sommige e-mailadressen van leden op @privaterelay-appleid.com?

Gewijzigd op Thu, 09 Mar 2023 om 09:59 AM

Wanneer gebruikers ervoor kiezen zich aan te melden via het Apple account, wordt de gebruikersnaam (e-mailadres) van deze gebruiker afgeschermd door Apple. Om toch een e-mailadres te kunnen registreren (bijvoorbeeld om een e-mail naar deze gebruiker te sturen), wordt een anoniem e-mailadres aangemaakt. Dit e-mailadres wordt vervolgens door Apple in de eigen databases gekoppeld aan het werkelijke e-mailadres van de gebruiker.