Hoe maak je een rit aan in de Cyql app?

Gewijzigd op Wed, 03 May 2023 om 08:54 AM

INHOUDSOPGAVE

Rit creëren

Met deze optie kunt u uw fietsrit plannen en organiseren met behulp van verschillende functionaliteiten. Klik in het hoofdscherm rechtsonder op de zwarte knop 'Add ride +'.

Het volgende scherm wordt geopend. Als u lid bent van meerdere groepen/clubs, selecteert u eerst de juiste groep of club. Selecteer vervolgens het type rit en klik op 'volgende' onderaan het scherm.

GPX

Als er een GPX-bestand is en je wilt dat toevoegen aan de rit, klik dan op de '+'. Selecteer het GPX-bestand uit je bestanden en het wordt gekoppeld aan de rit. Je kunt ervoor kiezen om de titel van het GPX-bestand en de afstand automatisch te importeren. Het toevoegen van een GPX-bestand is geen vereiste om een rit te plaatsen, de afstand kan dan handmatig worden ingevoerd. Het GPX-bestand kan altijd later aan de rit worden toegevoegd.

Datum en tijd

Via het 'agenda-icoon' kunt u de datum wijzigen via het scherm dat opent. Via het 'klok-icoon' kunt u de starttijd van de rit wijzigen. Via de knop 'edit description' kan eventuele extra informatie worden toegevoegd. De afstand wordt desgewenst gekoppeld aan het GPX-bestand. Bij 'gemiddelde snelheid' kun je voorafgaand aan de rit de snelheid doorgeven die tijdens de rit gefietst gaat worden, de Cyql app berekent automatisch de totale duur van de rit op basis van afstand en gemiddelde snelheid.

Locatie

Vervolgens kunt u de startlocatie toevoegen. U kunt ervoor kiezen de standaard startlocatie te selecteren of een nieuwe startlocatie toe te voegen.

Tussenstop

Schakel de functie "tussenstop" in om aan te geven dat je onderweg stopt voor bijvoorbeeld een kop koffie.

Wegkapiteins

In het dashboard kan de rol wegkapitein door beheerders worden toegewezen aan gebruikers. Deze road captains kunnen vervolgens gekoppeld worden aan de rit. Zo is vooraf duidelijk wie de wegkapitein is tijdens de rit.

Openbare rit

Met de functie 'openbare rit' kunt u de rit openbaar publiceren, zodat niet-clubleden de rit kunnen zien en zich vervolgens kunnen aanmelden om aan de rit deel te nemen. Dit geeft andere Cyql-gebruikers de mogelijkheid om deel te nemen aan een clubrit. Als je 'publiceren als clubrit' aanvinkt, wordt de rit geplaatst op naam van de club in plaats van de initiatiefnemer zelf. Tot slot kun je jezelf direct aanmelden voor de rit.